O proizvođaču

Olimac kao kompanija je u vlasništvu porodice Carboni više od šezdeset godina. Kompanija je svoju visoku poziciju na tržištu postigla svojom vizijom usmerenom u smeru razvoja samo jednog proizvoda – kukuruznog adaptera.

Olimac kukuruzni adaprter se pre svega ponosi svojim tehničkim rešenjima, atraktivnim odnosom cene / učinka, stabilnošću cena, niskim troškovima reparacije i visokom cenom na tržištu polovne mehanizacije.

 

Drago 2

Sa Drago 2 modelom je kompanija postavila priznate industrijske standarde širom sveta. Njegova patentirana tehnologija radi jednako u lakšim i teškim uslovima sa maksimalnom pouzdanošću i učinkom.

Patent kojim se Drago 2 ponosi jesu inteligentne otkidačke ploče. Razmak između ploča se automatski podešava po svakom redu zasebno i prema svakoj pojedinačnoj biljci, za razliku od konkurencije gde se svi redovi podešavaju istovremeno na isti otvor. Patent za inteligentne ploče je ekskluzivno zaštićen i u vlasništvu je Olimac-a.

Zahvaljujući dugačkim valjcima u kombinaciji sa automatski podesivim otkidačkim pločama, adapter vodi brigu da samo klipovi dospevaju u kombajn.

Ekskluzivna niskoprofilisana konstrukcija sa nagibom od 180 i efikasan rad bočnih spirala omogućavaju kompletno ubiranje niskih i visećih klipova.

 

Drago GT

 

 

Kukuruzni hederi Drago GT podižu efikasnost rada na viši nivo. Dupla rotaciona sečka postiže idealan rezultat u uništavanji žetvenih ostataka eliminišući potrebu za dodatnim sitnjenjem ostataka nakon žetve, i na taj način štedi vreme i novac, a i potpomaže u sprečavanju sirenja korova i prisustvu štetočina.

Drago GT je jedini heder na tržištu koji ima ugrađene automatske inteligentne ploče sa amortizerom udara prilikom kidanja klipa radi smanjenja rastura samog zrna.

Dupla rotaciona sečka omogućava dvotruko sitnjenje ostataka koje doprinosi bržem i kvalitetnijem biorazgrađivanju. Olimac poseduje svetski zaštićen patent za duplu rotacionu sečku sa noževima koji se okreću u suprotnom smeru i ne povećavaju potrošnju goriva u odnosu na seču sa jednim parom noževa.

Menjački sklopovi nisu konvencionalnog zupčaničkog tipa nego se koriste spiralni prenosi koji su preuzeti iz autoindustrije što doprinosi boljem prenosu snage i smanjenju buke.